AUTOLIFT

Een mechanisch levelsysteem voor uw camper

Een camper biedt heel wat voordelen op het vlak van comfort, maar het is nog steeds een zwaar voertuig dat een juiste aanpak vereist om er het beste uit te halen. Wanneer u op een parkeerplaats komt te staan, dan kan het heel wat energie en tijd kosten om handmatig de camper recht en stabiel te plaatsen.

Een TESA AUTOLIFT camper levelsysteem is de oplossing voor een dergelijke situatie. Dankzij krachtige motoren wordt de stabilisatie van het voertuig volledig overgenomen waardoor de camper automatisch horizontaal komt te staan.
Het TESA AUTOLIFT levelsystem zorgt ervoor dat de camper volledig stabiel en waterpas staat, waardoor u een hoge mate aan extra comfort ervaart.

de voordelen van een TESA AUTOLIFT levelsysteem:

 • De beste prijs/kwaliteit verhouding op de markt
 • het enige mechanische systeem in Europa.
 • Werkt niet met olie dus weinig onderhoud
 • Is door de afwezigheid van olie ideaal in
  extreme temperaturen
 • Wordt nauwelijks beïnvloed door laterale druk
 • Heeft geen last van stofdeeltjes die het
  systeem aantasten
 • Verliest geen kracht wanneer lange tijd in
  gebruik of bij te weinig olie

Hier via de website te bestellen en te installeren door een van onze gespecialiseerde installatie dealers.

Logo Autolift Systeem levelsysteem dealers
levelsysteem piedini autolift assemblage

AUTOLIFT MODELLEN

MONTAGE ADAPTERS

[dt_portfolio type=”grid” proportion=”200×200″ bg_under_projects=”disabled” show_title=”true” show_excerpt=”true” responsiveness=”browser_width_based” columns_on_desk=”4″ columns_on_htabs=”4″ columns_on_mobile=”1″ category=”montage-adapters,universal-adapters”]

Een TESA autolift levelsysteem beschikt over steunen die 7-lagen gegalvaniseerd zijn voor duurzaamheid en waterdichtheid.

Het systeem is verkrijgbaar met twee of vier steunen (semi- of volledig automatisch).

Het TESA AUTOLIFT levelsysteem beschikt over een 12V hefboomsysteem dat bij alle standaard voertuigen functioneert.

De TESA AUTOLIFT is een 4-steunen systeem, en elke steun kan tot wel 2000 kg heffen. Het totale voertuig-gewicht mag 5500KG zijn. Het automatisch gecontroleerde gebruik van de steunen zorgt ervoor dat het systeem volledig automatisch horizontaal komt te staan. Er zijn twee modi:

– Een systeem gestuurde modus
– Een handmatige modus

Het systeem wordt in beide modi in korte tijd stabiel geplaatst als de grond niet te steil is. Het besturingssysteem werkt altijd in paren van twee steunen zodat torsiekrachten worden voorkomen.Schade door verkeerd heffen van het chassis is hiermee uitgesloten.

Eén van de grootste voordelen van een TESA AUTOLIFT levelsysteem, is natuurlijk dat alles automatisch gebeurd. Zodra  u het levelsysteem inschakelt via het bedieningspaneel, kunt u de nivellering (of denivellering) desgewenst ook met de afstandsbediening uitvoeren. Sommige functies kunnen enkel vanaf het bedieningspaneel gebruikt worden.

De gegalvaniseerde constructie is afkomstig uit de FIAT-fabriek en garandeert daarmee de optimale bestendigheid tegen weersinvloeden en andere zaken die het materiaal kunnen aantasten. De fabriek hanteert een 7-lagen galvanisatie i.p.v. een enkele laag, zoals dat ook voor de chassis wordt toegepast.

Over het algemeen zijn levelsystemen vrij prijzig, maar De TESA systemen zijn zeer aantrekkelijk geprijsd.

De steunen kunnen enkel worden gebruikt indien het voertuig op de handrem staat. Wanneer de handrem wordt losgekoppeld of het voertuig wordt gestart, wordt  een waarschuwingssignaal ingeschakeld Hierdoor weet de bestuurder dat de steunen eerst ingetrokken moeten worden. Uiteraard is er een noodprocedure aanwezig, voor wanneer de steunen zonder elektronische hulp ingetrokken moeten worden.

Bij de levering van het TESA AUTOLIFT levelsysteem zijn de steunen, de centrale unit, de kabels, de afstandsbediening en het bedieningspaneel inbegrepen. De bijhorende accessoires die ervoor zorgen dat de kolomlengte verlengd kan worden van 300 mm tot 420 mm indien nodig, zijn ook standaard meegeleverd. De slaglengte bedraagt altijd 180 mm.

Een mechanisch systeem biedt veel voordelen:

– werkt niet met olie dus weinig onderhoud
– is door de afwezigheid van olie ideaal in extreme temperaturen
– wordt nauwelijks beïnvloed door laterale druk
– heeft geen last van stofdeeltjes die het systeem aantasten
– Verliest geen kracht wanneer lange tijd in gebruik of bij te weinig olie